IP management sikrer dig kontrol over immaterielle rettigheder


Det er essentielt for virksomheder at have overblik over, hvilke immaterielle rettigheder der influerer på deres aktiviteter både her i landet og på eksportmarkederne. Dette omfatter en afdækning af virksomhedens egne muligheder for at opnå eneretsbeskyttelse, betydningen af virksomhedens eksisterende immaterielle rettigheder for konkurrenterne samt konkurrenternes eventuelle immaterielle rettigheder.

I Patentgruppen medvirker vi til afklaring af disse forhold, bl.a. ved etablering af en patentstrategi og vedligeholdelse af denne for vores klienter. Traditionelt omfatter fokus på en patentstrategi temaer som:

  • En systematisk tilgang til at sikre, at nyudviklede produkter ikke konflikter med andres rettigheder
  • En systematisk tilgang til at sikre, at IPR bliver brugt aktivt i virksomheden, og at man ikke glemmer/overser at erhverve rettigheder
  • Licensering - inbound and outbound 

Patentgruppen tilbyder naturligvis på sædvanlig vis forskellige praktiske værktøjer til at håndtere disse problemstillinger i både mellemstore og store virksomheder. 

I Patentgruppen mener vi desuden, at innovation bør håndteres kreativt forstået på den måde, at en fordomsfri og kreativ tilgang til eksempelvis at søge patenter kan forøge den potentielle gevinst betydeligt. Vi mener således, at mellemstore og store virksomheder i højere grad bør fokusere på, hvad der kan vindes ved en aktiv og kreativ patentstrategi end at fokusere på en traditionel regelbundet holdning til, hvad man bruger IPR til.

Vi kender de internationale systemer i dybden og er meget opmærksomme på, at reglerne varierer betydeligt fra land til land. Derfor vil vi gerne være med til at assistere vore kunder i at udnytte disse forhold fremfor at låse os til den praksis, vi kender på vores hjemmebane. 

Derudover fokuserer vi også som noget ret unikt på, at en forudsætning for at opnå optimerede rettigheder på strategisk niveau forudsætter en god kommunikation med de personer, som rent faktisk genererer de innovative ideer, det være sig opfindere iht. traditionel opfattelse, marketingfolk, ledelsen eller sælgere. 

Patentgruppen er i den forbindelse kendt for at have udviklet et konkret strategisk værktøj til implementering i større virksomheder, nemlig Kreativt Forum. Kreativt Forum fokuserer på optimerering af kommunikation mellem grupper i virksomheden, der ikke sædvanligvis er vant til at kommunikere, men som bør finde sammen, såfremt virksomhedens beskyttelsespalette skal udvides.

Lad os kontakte dig

Patentgruppen rådgiver om alt inden for IPR (Intellectual Property Rights), dvs. alt inden for patenter, brugsmodeller og design. Med andre ord hjælper vi dig med at sikre din forretning og din udvikling igennem IPR.

Eller send os en e-mail på denne adresse: