Internationalt design og designansøgning


Den såkaldte Genèveaftale gør det muligt at indlevere en international designansøgning via WIPO (World Intellectual Property Organisation). Ved hjælp af én ansøgning kan man således søge designbeskyttelse i alle de tilsluttede lande. Man skal dog desværre stadig betale for samtlige designerede lande, så ordningen er primært lavet for at gøre ansøgning i mange lande administrativt lettere.

Fra Denmark kan ansøgningen indleveres til Patent- og Varemærkestyrelsen, men alle ansøgninger videresendes til WIPO, som formidler kontakten til de designerede lande. De rettigheder, der opnås via Genèveaftalen er nationale eller regionale (f.eks. EU) rettigheder, og der kan være enkelte forskelle i indholdet af disse rettigheder. Der er også forskel på, hvilken form for undersøgelse de enkelte nationale eller regionale kontorer foretager i forbindelse med behandling af ansøgningen.

Se opdateret landeliste på WIPO's hjemmeside 

Lad os kontakte dig

Patentgruppen rådgiver om alt inden for IPR (Intellectual Property Rights), dvs. alt inden for patenter, brugsmodeller og design. Med andre ord hjælper vi dig med at sikre din forretning og din udvikling igennem IPR.

Eller send os en e-mail på denne adresse: