Få beskyttet din opfindelse med en brugsmodel fra Patentgruppen


Som alternativ til at patentbeskytte en opfindelse kan man vælge en brugsmodelregistrering. Når denne løsning vælges, er det som regel fordi en brugsmodelregistrering stiller mindre krav til opfindelseshøjden, eller simpelthen fordi det er hurtigere at opnå en brugsmodelregistrering end et patent.
Beskyttelsesperioden for en brugsmodel er begrænset til maksimalt 10 år fra indleveringsdagen, men ellers er beskyttelsen den samme som ved et patent. Det er derfor stærkt tilrådeligt at udvise samme omhu i sin formulering af en ansøgning om brugsmodelregistrering som ved en patentansøgning, da rettigheden altså er genstand for samme fortolkning, såfremt den skal håndhæves.

Hvad kan beskyttes?
Ifølge brugsmodelloven kan følgende kategorier af en opfindelse beskyttes:

  • Produkter
  • Apparater
  • Anvendelser


Fremgangsmåder, eksempelvis processer kan ikke beskyttes, så på dette punkt adskiller brugsmodellen sig altså fra patentet. Frembringelsen skal være ny i forhold til allerede kendte produkter/teknikker.

Lad os kontakte dig

Patentgruppen rådgiver om alt inden for IPR (Intellectual Property Rights), dvs. alt inden for patenter, brugsmodeller og design. Med andre ord hjælper vi dig med at sikre din forretning og din udvikling igennem IPR.

Eller send os en e-mail på denne adresse: